Politika o kolačićima

Ova Politika odnosi se na upotrebu kolačića na našem veb sajtu „www.slusaj.rs“ (u daljem tekstu: Sajt) i našoj aplikaciji „slusaj.rs“ (u daljem tekstu: Aplikacija), koji su u svojini i pod kontrolom VIDAK NIKIĆ PR IZDAVANJE AUDIO KNJIGA SLUŠAJ NOVI PAZAR (u daljem tekstu: “Slušaj PR” ili “mi”).

 

Politika o kolačićima daje informacije o tome šta su kolačići i kako ih koristimo, opisuje različite vrste kolačića koji se upotrebljavaju na našem Sajtu i/ili Aplikaciji i kako se prikupljene informacije dalje koriste.

 

Slušaj PR koristi kolačiće u skladu sa Zakonom o elektronskim komunikacijama, Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti i primenljivim podzakonskim propisima.

 

U svakom trenutku možete da odbijete prihvatanje kolačića korišćenjem podešavanja Vašeg internet pretraživača (za više informacija o odbijanju prihvatanja kolačića vidi: Upravljanje i podešavanje).

 

Ukoliko na našem Sajtu i/ili Aplikaciji bude postavljen link koji Vam daje mogućnost povezivanja sa drugim sajtovima, važno je da znate da drugi sajtovi funkcionišu u skladu sa njihovim uslovima korišćenja, politikom privatnosti i politikom o kolačićima, i da Slušaj PR nema kontrolu nad istima i ne odgovora za bilo koji sadržaj, reklamu, proizvode ili druge materijale koji su dostupni na tim sajtovima. Pročitajte polise o kolačićima i zaštiti privatnosti ovih drugih Internet stranica kako bi saznali na koji način oni sakupljaju, koriste, razmenjuju i obezbeđuju Vaše podatke.

 

Uz ovu Politiku o kolačićima primenjuje se i naša Politika privatnosti. Politika privatnosti obaveštava Vas o načinu na koji čuvamo i obezbeđujemo Vaše lične podatke i obaveštava Vas o pravima na zaštitu podataka o ličnosti i o tome kako ih ostvariti.

 

Šta su kolačići

 

Kolačići (eng. cookies) su su male tekstualne datoteke koje se čuvaju na Vašem hard disku za pretraživač koji koristite, a imaju za cilj da poboljšaju korisničko iskustvo posetilaca našeg Sajta i/ili Aplikacije. Oni omogućavaju našem Sajtu i/ili Aplikaciji da Vas zapamti za vreme dok ih koristite (tzv. privremeni kolačići) ili i prilikom ponovljenih poseta (tzv. trajni kolačići). Kolačići ne mogu da izvršavaju programe, niti da prenesu viruse na Vaš računar, mobilni telefon ili drugi uređaj sa kog pristupate. Kolačići ubrzavaju i olakšavaju interakciju između Vas i Sajta i/ili Aplikacije.

 

Koje kolačiće koristimo

 

Slušaj PR koristi samo one kolačiće koji su neophodni kako bismo prepoznali da ste se prijavili na naš Sajt i/ili Aplikaciju, koji Vam omogućavaju pretraživanje i korišćenje Sajta i/ili Aplikacije u skladu sa njihovom namenom i svrhom i koji omogućavaju određene funkcije i unapređivanje performansi našeg Sajta i/ili Aplikacije. Ipak, ukoliko smatrate da kolačići preterano zadiru u Vašu privatnost, u podešavanjima kolačića možete odbiti njihovo prihvatanje i blokirati neke ili sve kolačiće. Imajte u vidu da odbijanje kolačića može negativno da utiče na mogućnost korišćenja našeg Sajta i/ili Aplikacije i da možete biti uskraćeni za određene funkcije našeg Sajta i/ili Aplikacije.

 

Za prikupljanje statističkih podataka na našem Sajtu i/ili Aplikaciji koristimo kolačiće ponuđača kolalačića odnosno trećih lica kao što je Google Analytics, kojim upravlja Google Inc., 1600 Amphitheater Parkway,Mountain View, CA 94043, SAD. Kolačiće napred navedenog ponuđača možete da izbrišete iz svog pretraživača u bilo kom trenutku. Za brisanje kolačića Google Analytics podesite svoj pretraživač tako da odbija kolačiće sa domenom “pum”. Posetioce Sajta i Aplikacije upozoravamo da kod pomenutih trećih lica može doći do prikupljanja određenih ličnih podataka, koje nije povezano sa prikupljanjem podataka koje sprovodi Slušaj PR. Svako takvo odvojeno prikupljanje ličnih podataka je određeno u politici privatnosti i politici kolačića konkretnog trećeg lica. Više o zaštiti ličnih podataka u pogledu kolačića trećih lica na raspolaganju je u okviru politika privatnosti trećeg lica: Google – politika privatnosti: čije usluge koristimo https://policies.google.com/privacy?hl=sr

 

Čuvanje prikupljenih podataka i  informacija

 

Kolačiće prikupljamo i čuvamo samo na osnovu Vaše saglasnosti. Informacije i podaci koje kolačići prikupljaju neće biti otkriveni niti učinjeni dostupnim bilo kom trećem licu, osim u slučaju da se to od nas zahteva u skladu sa zakonom (npr. naredbom suda).

 

Upravljanje i podešavanje

 

Ako ne želite da primate kolačiće, možete da podesite svoj pretraživač tako da vas obaveštava koji kolačići Vam se šalju, a možete i potpuno da odbijete sve kolačiće. Takođe možete i da obrišete kolačiće koji su već postavljeni.

 

Ako želite da ograničite ili blokirate kolačiće u internet pretraživaču koji su već postavljeni na Vaš uređaj, to možete da učinite u podešavanjima svog pretraživača; funkcija „Pomoć“ u vašem pretraživaču trebalo bi da vam kaže kako. Druga mogućnost je da posetite sajt www.aboutcookies.org, gde možete pronaći detaljne informacije kako to da učinite na velikom broju različitih desktop pretraživača.